Doba nutná na grilování selat, kýt

8. června 2017 v 17:28 | ZS |  Zahradní grilování

Doba nutná na ugrilování selete - kýty.

  1. Velikost selete má vliv na dobu grilování, ale z mé zkušenosti vyplývá, že vždy je nutné grilovat cca 4 hodiny (3,5 hodiny). Maso bývá do této doby (3,5 hodiny) tuhé a potom přijde moment, kdy se to "zlomí" a maso je měkké. Mluvíme o povrchu, který je okrajován, do hloubky je dále maso nehotové.
  2. Po okrájení je nutné pokračovat v dalším tepelném zpracování. Cca 30 minut je čas, který je třeba grilovat do dalšího okrajování.
  3. A JAK GRILOVAT?
  4. Na začátku grilujte více intenzivně - zprudka. To, aby se maso prohřálo do hloubky, ke kosti. Uvádí se, že rozdíly teplot (povrch masa selete je prohřáty, ale u kosti je maso studené) způsobuje zkysnutí masa.
  5. Po tuto dobu je třeba topit a topit, ale ne tak, aby se maso, resp. kůže nepřiměřeně pálila.
  6. Podívejte se, jak se projevuje maso, které je tepelně zpracovávané a při tom neriskujete jeho spálení.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama