Doba nutná na grilování selat, kýt

8. června 2017 v 17:28 | ZS |  Zahradní grilování

Doba nutná na ugrilování selete - kýty.

  1. Velikost selete má vliv na dobu grilování, ale z mé zkušenosti vyplývá, že vždy je nutné grilovat cca 4 hodiny (3,5 hodiny). Maso bývá do této doby (3,5 hodiny) tuhé a potom přijde moment, kdy se to "zlomí" a maso je měkké. Mluvíme o povrchu, který je okrajován, do hloubky je dále maso nehotové.
  2. Po okrájení je nutné pokračovat v dalším tepelném zpracování. Cca 30 minut je čas, který je třeba grilovat do dalšího okrajování.
  3. A JAK GRILOVAT?
  4. Na začátku grilujte více intenzivně - zprudka. To, aby se maso prohřálo do hloubky, ke kosti. Uvádí se, že rozdíly teplot (povrch masa selete je prohřáty, ale u kosti je maso studené) způsobuje zkysnutí masa.
  5. Po tuto dobu je třeba topit a topit, ale ne tak, aby se maso, resp. kůže nepřiměřeně pálila.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama