Grilování velkého prasete

12. června 2017 v 13:17 | ZS |  Zahradní grilování
Sem tam griluji velké prase a nedávno jsem se měl možnost nakouknou na akci, kde na mém grilu grilovali téměř 80 kilové sele. V čisté váze na grilování.
Vím, že můj gril toto zvládá. Je vybaven profesionálním motorem, grilovací tyč je silná a je dost prostorný.
Přes tyto přednosti se obvykle musí nebo se doporučuje:
  1. Nebudete mít dostatečně široký gril, aby se tam vešlo celé prase i s hlavou = > hlavu odřízněte
  2. Velké prase je "tělnaté" a tak nohy jsou rozšiřují prase a ty mohou překážet při točení selete. Odřízněte je, někdy je nutné je odříznout i s kolenem.
  3. Doba grilování velkého selete se prodlužuje, musíte propékat větší vrstvá.
  4. Sele rozřízněte a roztáhněte, viz video (dřevěné tyčky) a grilujete jej i zevnitř. Je to prospěšné pro rychlost grilování.
  5. Používejte kvalitní dřevo na grilování, které dává trvalé a intenzivní teplo.
Na některých akcích je nutné maso selete vydat v krátké době. Nemáte čas na postupné a více hodin trvající okrajování. (akce různých sdružení, kde je krátká doba na výdej stravy).
Zde je nutné velké prase ugrilovat hodně do hloubky, tedy déle, aby maso i "od kosti" bylo měkké.
Při okrajování je potom maso měkké. Trochu problém je to, že maso nemá kůrku, není na něm vidět vliv přímého tepla z grilu.
No, když budete mít hladové strávníky, tak si toho ani nevšimnou.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama