Zahradní raut - zkušenost

12. června 2017 v 17:12 | ZS |  Pořádáme hostiny a občerstvení

Raut letní - zahradní raut trvající cca 8 hodin.

Stojíte před úkolem zajistit HOSTINU. Svatební hostinu, firemní oslavu, oslavu narozenin a jiné.
Bohatou hostinu formou rautu (účastníci hostiny se obsluhují sami) můžete pořídit s minimálními starostmi za příznivou cenu.

Servírování (forma rautu)

  • Je založeno na tom, že připravená jídla jsou obsluhou servírovaná na rautové stoly (studený a teplý) nebo na jeden kombinovaný pro teplé i studené pokrmy.
  • Na začátku hostiny je na rautový stůl (stoly) nakladena většina sortimentu s výjimkami jídel, která jsou na stůl kladena v průběhu rautu. Například na začátku druhé poloviny může být na stůl dodána polévka, uzená kýta k okrajování.
  • Stůl je v průběhu rautu průběžně obsluhou doplňován.
  • Obsluha odnáší prázdné nádoby a jiné náčiní.
  • Pro servírování je používáno především jednorázové nádobí.
  • Použité nádobí je odkládáno na samostatný stůl, kde je odstraňováno obsluhou.

Obsah - sortiment pohoštění váha na osobu:

  • 250 g grilované selete, alternativou může být grilovaný steak
  • 100 g - smažené miniřízečky (jednodruhové nebo kombinované z kuřecího nebo vepřového masa)
  • 100 g uzená kýta (obsluha nakrájí potřebné množství plátků masa, často si hosté odkrajují sami)
  • 2 dl - gulášová polévka
  • 100 g kvalitních uzenin (směs více druhů salámy, klobásy), které slouží na výrobu uzeninových mís /sýrových/ a jednohubek
  • 100 g - směs kvalitních sýrů (3-4 druhy), které slouží na výrobu uzeninových mís nebo mohou pro jen sýrových mís a jednohubek
  • 100 g - směs zeleniny čerstvé
  • 100 g - směs čerstvého ovoce
  • 70 g sterilované zeleniny
  • 30 g opékaných brambor
  • 30 g grilované - opékané zeleniny
  • 180 g pečivo - směs bílého a černého pečiva
  • 30 g dipy (více druhů hořčice, několik druhů kečupů, 2 druhy jiné studená omáčka na masa a zeleninu)
  • 2 ks minizákusky (nejméně 5 druhů)

Zázemí pro pořádání rautu.

Rauty jsou obvykle konány na zahradách, ke kterým patří objektech (domky, chaty).
Je nutné, aby zde byl:
  • zdroj vody a elektřiny
  • rautové stoly pod přístřeškem (stanem)
  • k ukládání potravin je potřebná lednic, kterou může nahradit například chladící box
  • pro zajištění teplé kuchyně (grilování selete) a pro další jídla teplé kuchyně je nutný vařič (zde zajistit plynovým vařičem)
  • pracovní stůl pod přístřeškem, ev. v objektu pro přípravu pokrmů studené a teplé kuchyně
  • mycí dřez

Jak byste to udělali vy, co není dobré, co je k vylepšení?


 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Andrea Andrea | Web | 18. června 2017 v 19:16 | Reagovat

Chtělo by to i nějaké fotky pro lepší inspiraci :)

2 GurmanServis GurmanServis | 21. června 2017 v 9:11 | Reagovat

Zverejnim

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama