Správná teplota při grilování masa na rožni - jehle

10. července 2017 v 20:32 | ZS |  Zahradní grilování

Pečení masa na rožni

Dostávám otázky:
  1. Jak dlouho se sele peče? Jak dlouho se je nutné sele grilovat?
  2. Jak poznám, že se peče "tak akorát" - je propékáno a zároveň se nespálí.
Že je sele dobře pečeno je, pro mě, poznat z toho, že na jeho povrchu maso "bublinkuje" viz video
  • Sele v závislosti na velikosti griluji cca 3-4,5 hodiny, potom sundám kůži (dříve nařezanou) a pečení se provádí s cílem vytvořit na něm propečenou kůrčičku.
  • Je možné používat také teploměr, který se vpichuje do selete a měří vnější i vnitřní teplotu pečení.

Napište svůj názor, já jej zde přidám: formulář pro dotaz
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama