Srpen 2017

Grilování téměř 300 kg vážícího býka - video

14. srpna 2017 v 8:45 | ZS |  Zahradní grilování
V červenci 2017 (15. 8. 2017) firma Pejskar s.r.o. - výrobce kvalitních trvanlivých salámů - pořádala pro své zákazníky, obchodní partnery a další oslavu. Oslava byla při příležitosti 130. výročí od založení firmy.

Součástí oslavy bylo různé pohoštění od skvělého guláše, pivo teklo proudem (i limo). Významnou součástí oslavy bylo grilování býka. Býk, tak jak byl napíchnut na gril, vážil téměř 300 kg (282 kg).
A zde je video z jeho grilování. Je to podrobné video včetně komentáře mě (Zdeněk Straka - provozovatel webu www.gurmanservis.cz) jako účastníka grilování, který se podílel na přípravě na grilování a v rozhodující míře býka griloval a okrajoval.


Podělte se o své zkušenosti.


Pořádání hostiny v domácích podmínkách

10. srpna 2017 v 11:26 | ZS |  Pořádáme hostiny a občerstvení

Je výhodné a možné pořádat důstojnou hostinu vlastními silami?

KDE? Doma, v pronajaté hospodě, ve firmě a třeba i v přírodě?

Specializuji se na podporu pořádání pohoštění, hostin, kde je cílem uspokojení z dobře zajištěné akce, ale také s menšími náklady, než v případě, že se svěříte cateringové společnosti.
Několik let se prostřednictvím aktivit související s webem www.gurmanservis.cz se zabývám produkty, které pomáhají lidem při organizovanání a zajišťování konání hostin. Vidím, co lidé potřebují a nakupují. Co je tedy třeba?

Zdaleka nejde jen o "suroviny", ale je zde plno jiných věcí.

Když chceme dělat hostinu, musíme vždy řešit:

  1. Sortiment jídel na hostině. Co dáme ma talíře, mísy, jaká bude teplá kuchyně a studená a další?
    Podle toho postavíme menu.
  2. Množství, hmotnosti jídla, aby toho nebylo málo, aby toho nebylo moc.
  3. Kolik to bude stát peněz - je třeba mít jasno, kolik to bude stát?
  4. Kdo to, co si vymyslíme dodá - dodavatelé?
  5. Doprava produktů na místo a jejich skladování. Včas a pokud možno komplexně.
  6. Jak budeme servírovat produkty na stoly?
    Je vhodné, aby si lidé sami hostinu uspořádali vlastními silami. Proto vytvářím škálu informací včetně "výukových" videí jak to či ono připravit.
  7. Kdo bude a naa čem budeme servírovat? Jaké mísy, talíře, příbory a jiné vybavení používat?