Menu - druhy podle počtu chodů

19. října 2017 v 19:27 | ZS |  Pořádáme hostiny a občerstvení

Menu je pevná sestava pokrmů používaná k určité příležitosti

Menu je pevná sestava pokrmů, doplněná podle okolností vhodnými nápoji, používaná k určité příležitosti.
Hlediskko (velké) složitoti menu je podle počtu chodů rozeznáváme menu:
  1. Jednoduché menu (3 chody, např. polévka, hlavní chod a moučník) = více zde=>>
  2. Složité menu (4-5 chodů, např. studený předkrm, polévka, hlavní chod, moučník)
  3. Slavnostní menu (6 a více chodu, např. studený překrm, polévka, ryba, hlavní chod, sýr, zmrzlinový pohár)

KONKRÉTNÍ MENU záleží na PŘÍLEŽITOSTI konání akce a také na ročním období:

Co zásadně modifikuje menu - specifká menu:



Najdete také na stránce na GURMÁNSKÉM SERVISU=>>


Zdroj informací: Učebnice od autora Gustava Salače, schválená Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy České republiky, také Ministerstvem hospodářských, v oboru případech jako učebnice pro střední školy a střední odborná učiliště.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama